MAGMASOFT® 6.0’DA ÖNE ÇIKANLAR
Yeni yetenekler ve yeni algoritmalar sayesinde kokil kalıba döküm süreçlerinde daha iyi ve daha doğru analizler elde edin:
Demir dışı döküm yapan işletmelerde döküm parçalarının kaliteli ve kârlı bir şekilde üretimi; kalıp tasarımı, yolluk ve besleyici sistemleri, kalıbın termal açıdan kontrolü, alaşım kimyası ve tretmanların optimum koşullarda sürekliliğinin sağlanması gibi birçok parametreye bağlı olarak değişiyor.
MAGMASOFT® ile kum kalıba döküm, kokil döküm ve alçak basınçlı dökümde proses koşulları kolayca otonom olarak optimize edilebiliyor ve döküm parçaların geometrisi, kalıp tasarımı ile termal kontrol aşamalarının her biri için ayrı ayrı optimum proses parametreleri belirlenebiliyor. Sisteme entegre edilmiş istatistiksel “Sanal Deney Dizaynı “araçları sayesinde simülasyon sonuçları otomatik olarak değerlendirilerek; dökümcülere optimum tasarım ve proses koşullarını belirlemede büyük yarar sağlayan veriler detaylı olarak izlenebiliyor.
Örneğin;
MAGMASOFT® kendine has ve yazılıma entegre durumda olan görsel analiz ve otonom optimizasyon modülleri ile alternatif demir dışı döküm parça tasarımları ve proses koşulları arasındaki ilişkileri otomatik olarak hızlıca irdeleyebiliyor. MAGMASOFT® , istenen özelliklere ve kriterlere göre kullanıcılara en iyi çözümleri sunuyor. Basınçlı döküm parçaların kalitesini etkileyen tüm faktörler yeni versiyon ile detaylı ve hızlı bir şekilde karşılaştırılabiliyor.
Bu özellikleri sayesinde demir dışı döküm parça üreticilerinin, kalıp imalatçılarının ve parça tasarım mühendislerinin en büyük yardımcısı durumunda olan MAGMASOFT® ; optimum parça tasarımlarının nasıl olabileceği konusunda kullanıcılar için bir rehber görevi görürken, diğer yandan ise kalite risklerini minimuma indirgemeyi ve tutarlı proses pencereleri ile basınçlı döküm alaşımlarının potansiyellerini incelemeyi mümkün kılıyor.
Farklı Döküm Tasarımlarının Metodik Değerlendirmesi
Bergzabern, Almanya’daki ZI’de MAGMASOFT®’un yeni sanal test imkanları yakın zamanda, dişli kutusu için farklı üretim alternatiflerini başarılı bir şekilde karşılaştırmak amacıyla kullanıldı.