MAGMASOFT® ile Yenilikçi Çözümler!

Olağandışı talepler her sektörde yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Müşteri beklentileri doğrultusunda konfor alanından çıkmakta tereddüt etmeyen ve yaratıcılığın sınırlarını zorlayan dökümhaneler MAGMASOFT®’un üstün özellikleri sayesinde yenilikçi çözümler geliştiriyor.

Slovenya'da bulunan LIVAR dökümhanesi geçtiğimiz günlerde alışılagelmişin dışında bir sfero döküm projesi aldı. Proje sorumluları parçanın kendine has kompleks geometrisini kusursuz biçimde oluşturabilmek için ilk adımda maça yapısının bir kısmını ayrı bir maça sandığında üretip sonrasında bunu ikinci maça sandığında tutucu olarak kullanmaya karar verdi.

Maça sandığında tutucu fonksiyonu gören ilk kısım-Maça üzerinde tam dolmayan bölgeler

Maça sandığında tutucu fonksiyonu gören ilk kısım-Maça üzerinde tam dolmayan bölgeler

Sadık bir MAGMASOFT® kullanıcısı olan LIVAR, maça dolum simülasyonlarının avantajlarından faydalanmak amacıyla MAGMA'nın Slovenya temsilcisi EXOTERM-IT şirketiyle iletişime geçti ve sorunun çözümünde MAGMA C+M modülünün uygulanmasına karar verildi.

Optimizasyon öncesi hava basıncı ve kum yoğunluğu değerleri

Optimizasyon öncesi hava basıncı ve kum yoğunluğu değerleri

Sadık bir MAGMASOFT® kullanıcısı olan LIVAR, maça dolum simülasyonlarının avantajlarından faydalanmak amacıyla MAGMA'nın Slovenya temsilcisi EXOTERM-IT şirketiyle iletişime geçti ve sorunun çözümünde MAGMA C+M modülünün uygulanmasına karar verildi

Yapılan ilk simülasyon çalışmasında standart kum verilerinin baz alınmasına rağmen kritik alandaki kum yoğunluklarının çok yüksek olduğu tespit edildi. Bu nedenle öncelikle kum özellikleri ve üfleme parametrelerinin kalibre edilmesi kararlaştırıldı. Bu amaçla, MAGMA C+M'de sanal analiz çalışması gerçekleştirildi ve farklı kum özelliklerine sahip toplam 36 tasarım test edildi. Kritik bölgedeki sonuçlar bir değerlendirme alanı kullanılarak tek tek karşılaştırıldı. Sonrasında farklı kum ve proses koşullarının maça yoğunluğu üzerindeki etkisini gösteren ana etki diyagramı kullanılarak, LIVAR prosesi için optimum değerler belirlendi.

Kum ve proses özelliklerine göre değişen maça yoğunlukları

Kum ve proses özelliklerine göre değişen maça yoğunlukları

Kum özelliklerinin kalibre edilmesi sonrasında karşılaşılan hatanın kök nedenlerine dair sistematik bir inceleme başlatıldı. Simülasyon sonuçlarının yardımıyla, LIVAR, kritik alan yakınındaki hava basıncı farklarının, kumun tutucu görevi gören ilk maçanın yüzeyine taşınması için yeterli olmadığını belirledi. Kum, kritik alanın üzerindeki dar geçişlerden akması gerekirken bu bölgelerde sıkışıyor ve ayrıca takip eden kum akışının da taşınmasına engel oluyordu.

Maça sandığı havalandırmalarının açık ve kapalı pozisyonlarının incelendiği sanal analiz çalışması

Maça sandığı havalandırmalarının açık ve kapalı pozisyonlarının incelendiği sanal analiz çalışması

Kumun kritik alanları güvenilir bir şekilde doldurması için, maça sandığındaki havalandırmalardan bazıları kapatılarak basınç gradyanının arttırılması gerekti. Bu amaçla, kritik alandan en uzaktaki havalandırmalardan başlayarak maça sandığının her bir yarısındaki deliklerin çiftler halinde otomatik olarak kapatıldığı başka bir sanal analiz daha gerçekleştirildi.

Farklı tasarımlarda kritik bölge için hesaplanan kum yoğunlukları

Farklı tasarımlarda kritik bölge için hesaplanan kum yoğunlukları

MAGMA C+M'nin Değerlendirme Perspektifi'nde iki hedef üzerine odaklanıldı: maçanın kritik bölgesindeki ortalama ve minimum kum yoğunluğu. Altı varyant içerisindeki en iyi değerler 4 numaralı tasarımda gözlendi. Dört havalandırma deliğinin sistematik olarak kapatılmasıyla basınç farkları önemli ölçüde artırıldı ve bu da kumun tamamen kritik alana taşınmasına imkan sağladı.

Optimizasyon sonrası maça yoğunluğu

Optimizasyon sonrası maça yoğunluğu

Sonrasında bu çözüm gerçek maça sandığında test edildi ve optimum kalitede maçalar elde edildi. Eşsiz MAGMA yaklaşımı ve sanal analiz metodolojisi bir kez daha başarısını kanıtladı ve başlangıçtaki zorluklara rağmen LIVAR, müşterisinin gereksinimlerini güvenilir bir şekilde karşılayabildi.

Kusursuz üretilen maça

Kusursuz üretilen maça

LIVAR d.d. Hakkında

Slovenya'nın en büyük dökümhanelerinden biri olan LIVAR, 750'den fazla kişiyi istihdam ediyor ve işletmede yüksek kaliteli gri ve sfero dökümler üretiliyor. LIVAR'ın kendi model ve işleme atölyesi bulunuyor ve teknoloji departmanı, MAGMASOFT® dahil olmak üzere en yeni araçlara sahip. Döküm süreçleri çeşitli kontrol sistemleri kullanılarak sürekli olarak izleniyor ve kapsamlı kalite kontrol uygulamaları gerçekleştiriliyor.